Denida Qorraj ka lindur ne Corovode, Skrapar.

Studimet e larta i ka kryer ne Tirane ne vitin 2013 per Marredhenie Nderkombetare, Diplomaci dhe MSC “Politika dhe Qeverisja ne BE “ ne vitin 2015.

Pas mbarimit te studimeve Z. Denida Qorraj ka mbajtur disa pozicione ne institucione private dhe shteterore ne funksion te karrieres se saj.

Ka ndjekur nje ser trajnimesh te certifikuara dhe aktualisht vazhdon te jete e punesuar prane nje studio ligjore.