Asije Tuku ka lindur ne Lushnje me Dt 06.10.1993
Ne vitin 2016 ka perfunduar studimet e larta ne Fakultetin e Drejtesise ne Tirane dhe ne vitin 2018 ka perfunduar Master Profesional Penal.

Znj. Tuku ka punuar per dy vite ne Ministrine e Drejtesise konkretisht ne sektorin e Inspektimit te profesioneve te lira dhe ato gjyqesore . Me pas, ne vitin 2018-2020 ka punuar edhe si Juriste ne firmen private “Rosal sh.pk”. Gjate kesaj periudhe ka ndjekur nje mori trajnimesh te certifikuara .

Duke filluar nga Janari 2021 vazhdon te punoje prane studios ligjore”Nela Law Firm”.